Wedstrijd KV Moldernete

Gepubliceerd op 5 augustus 2018 om 11:48

Vandaag weer op wedstrijd geweest. Deze keer bij KV Moldernete, de hondenschool waar ik mijn carrière gehoorzaamheid gestart ben.

Het was behoorlijk warm en dat was ook te zien aan al mijn collega honden. Ik heb geen enkele gezien die niet hijgde.

De eerste oefening was de houdingen. Dat was, zeker voor mij, iets speciaals. Zelf moest ik naast een trap gaan staan en vrouwtje Rita moest de trap op, een bevel geven, naar beneden komen en dan weer de trap op om nog een bevel te geven. Dat hadden wij nog nooit gedaan en ik vond het toch zo raar dat ik zelf eens tegen de trap op ging staan. Met als gevolg 4 puntjes kwijt.

Het oproepen met onderbreking lukt mij nog niet zo goed. Ik ben zo graag bij vrouwtje Rita dat ik heel vlug loop om bij haar te zijn. als zij dan roept om te gaan liggen kan ik mijn rempedaal niet vinden en stop ik veel te laat. Vrouwtje Rita moet dan een bijbevel op afstand geven en dat kost 2 puntjes, 6 meter te ver gestopt kost 6 puntjes. En dan ben ik zo blij als ik weer bij haar ben dat ik gewoon vergeet aan de voet te gaan zitten – 1 punt.

Al de rest heb ik zéér goed gedaan en daar zijn mijn baasjes dolgelukkig mee. 86/100 is toch een mooi resultaat vinden wij alledrie!

Pootje en High five, 
Quicksilver Prins van ’t Duinezicht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.