Koninklijke Unie der Clubs voor Belgische Herdershonden

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 22:27

Vandaag was een spannende wedstrijd te Berlaar bij hondenschool Pallieter. Het was een wedstrijd die ingericht werd door de ‘Koninklijke Unie der Clubs voor Belgische Herdershonden’.

Het leuke was dat er ook andere honden dan herders aan mee mochten doen. Wat karakter en inzet betreft kan ik mezelf, ook al is mijn postuur niet zo groot, zeker bij de herdershonden rekenen.

O ja, 95 op 100 had ik. Mijn baasjes zeiden altijd dat dat zowat mijn score is, ik moet ze toch gelijk geven. Waar ik vorige week nog 5 meter te ver liep bij de onderbroken lag ik nu netjes binnen de kegeltjes, resultaat 20 op 20 voor de onderbroken. Die 5 puntjes ben ik verloren bij de voeten. Wat men daar mee bedoeld weet ik niet maar de mensen zeggen altijd: “Bij de losse volg, of de vaste volg of de onderbroken of iets anders ben ik een voet kwijt”. Ik maar rond kijken waar die voeten altijd liggen maar ik zie er nooit één. Nu heb ik al meer dan 80 wedstrijden gedaan en ik heb nog nooit een voet zien liggen. Gekke mensen toch.

Dieseltje mijne maat was ook daar, die had 96/100. Voor da klein opdondertje zal ik in de toekomst moeten uitkijken, want die is verdorie héél goed (ssst, niet voortvertellen! Hij is zelfs beter dan ik.)
Pootje en high five,
Quicksilver Prins van 't Duinezicht