Wedstrijd Meerhout 23-06-2019

Gepubliceerd op 24 juni 2019 om 11:25

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een blog geschreven heb. Voorheen postte ik mijn blogs eerst op Facebook en daarna op mijne site. Maar mijn baasjes waren Facebook een beetje beu en hebben het account opgezegd. Dan ben ik ook maar gestopt met schrijven.

Gisteren ben ik twee jaar geworden, het leuke is dat ik op mijn verjaardag een wedstrijd had bij de club waar ik ook train. Ik was dan ook in mijn nopjes, dat kun je zien in het filmpje van Meerhout. Ik ben nu wel wat ouder maar mijn gekke sprongen ben ik nog lang niet kwijt.

Wat avonturen betreft maak ik niet meer zoveel mee als vroeger maar ik ben wel gelukkig. Mijn leven bestaat nu uit trainen en wedstrijden en dat doe ik ontzettend graag. Shows en speuren doe ik al een tijdje niet meer. Met ieder weekend 2 wedstrijden is dat nog moeilijk te onderhouden. Wie graag mijn scores ziet kan ze vinden op deze pagina.

In de filmpjes op deze blog kun je een wedstrijdonderdeel zien dat ‘terug zenden naar de plaats’ noemt. Een onderdeel dat gemakkelijk lijkt maar best lastig is. Voor wie interesse heeft in hoe dat in zijn werk gaat, geef ik hier onder een beschrijving.

Terug zenden naar de plaats

Alle wedstrijdonderdelen worden eerst voorgedaan door de ringmeester die zijn/haar instructies krijgt van de keurmeester(s). Het vertrekpunt, de wandeling en het eindpunt liggen dus vast. De begeleider vertrekt met de afgelijnde hond en volgt de vooraf vastgelegde weg tot aan het eindpunt waar hij de hond aan de voet zet, de leiband* neerlegt, de hond vertelt dat dit de plaats is en hem dan laat gaan liggen.

De begeleider laat de hond op de plaats achter en gaat terug naar het vertrekpunt, waar hij de hond in zit-voor roept, daarna aan de voet en terugzend naar de plaats (leiband*) waar hij vandaan komt, Eens de hond de plaats gevonden heeft moet hij binnen 5 seconden op de plaats gaan liggen.

Dit onderdeel is 15 punten waard. Punten kunnen afgetrokken worden voor houdingen (zit-voor, voet, liggen), de begeleider die de wandeling fout doet, de hond die op een ander plaats gaat liggen, de begeleider die op een andere plaats gaat staan, enz…

Wat je ziet op de filmpjes (15/15) is het resultaat van veel trainen.

*De leiband mag enkel gebruikt worden bij debutanten. In de hogere programma’s mag de leiband niet meer gelegd worden, wat het terug vinden van de plaats moeilijker maakt. De plaats kan dan ook in of op toestellen zijn (autobanden, bankjes, trappen, achter een schutting, enz…).

Pootje en High Five,

Quicksilver Prins van ‘t Duinezicht

22-06-2019 te Arendonk 94/100

23-06-2019 te Meerhout 89/100

Maak jouw eigen website met JouwWeb