Speuroefening in het Prinsenpark te Retie

Gepubliceerd op 4 januari 2018 om 15:12

Deze voormiddag hebben mijn baasjes en ik ons weer goed geamuseerd. We zijn naar het mooie ‘provinciaal domein Prinsenpark’ te Retie gereden om mijn speurkwaliteiten nog wat te oefenen en aan te scherpen. Leuk dat ze dat domein naar mij genoemd hebben. Dat had ik echt niet verwacht!

Na een korte herhaling speuren op voorwerpen mocht ik starten aan een 7 minuten oud spoor (blauw op het kaartje) van bijna 1000 m met twee voorwerpen die ik moest zoeken. Die voorwerpen zoeken begint mij eigenlijk al een beetje te vervelen. In het begin nam ik ze nog in mijn mond, nu wijs ik ze gewoon aan door ze met mijn poot onder de bladeren vandaan te halen. Baasje Eddy, mijn vaste spoorloper was door een beukenbos gelopen, naar het schijnt zou dat een moeilijke ondergrond zijn om op te speuren. Voor mij niet, want ik liep het spoor zoals hij het gelopen had.

Het tweede spoor (groen op het kaartje) dat ik moest snuffelen was 12 minuten oud en 1400 meter lang met twee te vinden voorwerpen. Ik heb het spoor zelf wat ingekort. Baasje Eddy dacht mij te verschalken door langs de vijver te lopen. Maar de overbrugging (rood op het kaartje) was nog geen 100 m. Neus in de wind dus en verder lopen, met als gevolg: voorwerp 2 gemist maar baasje Eddy (vermiste persoon) op korte tijd gevonden. Als het er op aan komt om een persoon te vinden heb ik dat goed gedaan vind ik zelf! 

Pootje  en High five,
Quicksilver Prins van ’t Duinezicht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.