Socialisatie oefening

Gepubliceerd op 4 februari 2018 om 09:27

Er waren vandaag , bij de hondenschool, heel wat honden met hun begeleiders aanwezig om mee te doen aan de socialisatie oefening. Uit iedere klas was wel iemand aanwezig. Er waren puppies, klas A, klas B, klas C, debutanten en ook program 1.

Met zoveel honden op pad zijn, vraagt van de instructeurs wel wat inzicht. Veiligheid voor de honden, hun begeleiders maar ook voor het verkeer en andere voetgangers en fietsers is van groot belang bij de socialisatie.

Tijdens deze oefening kon iedere begeleider zijn/haar hond observeren en bijsturen waar nodig. Als het nodig was, kregen de begeleiders professionele raad van de instructeurs. En konden zij ook vragen stellen.

Op de konijnenmarkt  te Mol  en ook tijdens de tocht van en naar de hondenschool kregen de begeleiders en honden  een aantal oefeningen voorgeschoteld. Dit was voor veel honden een nieuwe ervaring. Met al die vreemde geurtjes (kippen, konijnen, voer, enz…) is het niet zo evident dat de hond onmiddellijk reageert op een bevel van het baasje.

Ik heb mij zeer goed gedragen en heb laten zien dat ik heel sociaal ben.

Het was een geslaagde socialisatie oefening. Waarschijnlijk liggen alle hondjes nu te slapen!

Foto’s en video’s zijn te vinden op deze pagina

Pootje  en high five,
Quicksilver Prins van ’t Duinezicht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.